Snuif Cultuur

In alle vormen en maten

GeschiedenIS de Podcast is live!

GeschiedenIS De podcast

In 2019 werd ik Jong Historicus van het Jaar. Mijn plan was te laten zien hoe leuk, belangrijk en veelzijdig geschiedenis is. Nu is GeschiedenIS de Podcast live!

Live!

“Gefeliciteerd! Na jaren ploeteren en zwoegen ben je afgestudeerd. De wereld ligt aan je voeten, op naar je droombaan, of toch niet? Bij anderen lijkt het vinden van leuk werk altijd heel makkelijk, maar klopt dat beeld eigenlijk wel?
In de Jonge Historici – podcast GeschiedenIS duiken Marit Berends en Martine van der Veer die vraag en gaan zij in gesprek met vier jonge historici over hun studietijd, loopbaan, dromen, valkuilen en tips voor jou.”

Geschiedenis de Podcast Aflevering 1: De beleidsmedewerker

Fleur Albers heeft haar droombaan gevonden als beleidsmedewerker kunst, cultuur en erfgoed bij de Gemeente Amstelveen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Hoe is ze daar uiteindelijk terecht gekomen?

Geschiedenis de Podcast Aflevering 2: De fondsenwerver

Rens Bleijenberg is programmamaker en fondsenwerver bij de bibliotheek in Deventer. Tijdens en na zijn studie investeerde hij veel tijd in nevenactiviteiten. Toch merkte hij dat je niet zomaar je droombaan bemachtigt. Hoe beïnvloedde dit zijn dromen?

Geschiedenis de Podcast Aflevering 3: de Public Affairs Adviseur

Ewout werkt als adviseur Public Affairs bij Dröge & van Drimmelen. Hier ondersteunt hij overheden, bedrijfsleven en belangenorganisaties bij hun belangenbehartiging. Hij studeerde geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht.

Geschiedenis de Podcast Aflevering 4: de Archivaris

Welmoed Bons werd in 2018 uitgeroepen tot Jonge Archivaris van het Jaar. Toch zag haar toekomst er tijdens haar studie niet zo rooskleurig uit door de arbeidscrisis van 2012. Hoe beïnvloedde deze crisis haar dromen en verwachtingen?

Info

Wanneer uitgekomen

2020

Genre

Interview

maker

Jonge Historici, Martine van der Veer, Marit Berends