Snuif Cultuur

In alle vormen en maten

De Moord op Patrick

Ik ben groot podcast fan en laat jou graag weten welke luisterverhalen de moeite waard zijn. Dit populaire medium met alleen geluid kent veel verschillende genres, zoals interviews, journalistieke reportages en verhalende podcast. Ik vind het ideaal om te luisteren als ik in de trein zit, of ’s avonds even niet de concentratie heb om een boek te lezen. Nu een interessante Nederlandse true crime: De Moord op Patrick. Deze podcast is op iedere podcast-app te beluisteren.

De Moord op Patrick vertelt het verhaal van een Limburgse moord tijdens de kerstdagen in 2002. Tennisleraar Patrick van der Bolt is met geweld om het leven gebracht, twintig rechercheurs worden op de zaak gezet maar nog altijd is de dader niet gepakt. Journaliste Sanne Boek grijpt deze moord aan om in de praktijk van een cold-case zaak te duiken. Hoe is het onderzoek verlopen, wat is de reconstructie van de kerstdagen in 2002 en wie uit de omgeving van Patrick weet er nog iets? Zijn de herinneringen zo lang na dato eigenlijk nog wel bruikbaar? Deze podcast laat – tussen alle succesverhalen van opgeloste coldcases – de dagelijkse praktijk zien van alle niet opgeloste zaken.

De podcast is geen vastomlijnd verhaal met een vooraf afgesproken script. Sanne Boer doet met de podcast en tijdens de verschillende afleveringen journalistiek onderzoek. Op deze manier kan je als luisteraar meedenken en dus zelfs ideeën mailen naar de makers van de podcast. Tegelijkertijd is dit ook het lastige: VPRO Argos laat een mooie journalistieke exercitie horen, maar levert dit ook daadwerkelijk wat op? 

Info

Wanneer uitgekomen

2019

Genre

True Crime 

maker

vpro argos