Snuif Cultuur

In alle vormen en maten

De Kasteelmoord

De Kasteelmoord is een podcast over één van de bekendste moordzaken in Vlaanderen van de laatste tijd: de moord op een kasteelheer. In 2012 wordt hij dood aangetroffen vlak bij zijn kasteel en zijn schoonvader is direct hoofdverdachte. Pas zes jaar later komt er duidelijkheid over wat er gebeurd is op het kasteel. Waarom er al 8.000 rapportages, artikelen en zelfs boeken verschenen zijn? Het verhaal gaat over macht, jaloezie, incest en wantrouwen tegen justitie en de elite.

In aanloop naar het proces analyseert Gabrielle Adèr de enorme mediagekte rondom deze zaak en construeert ze het bewijs tegen de verdachte. Wat is er gebeurd en welke rol heeft de media gespeeld in het verloop van de zaak? Zij blijken een grote rol te spelen. Vier afleveringen over een spraakmakende Belgische moord.

Ik ben groot podcast fan en laat jou graag weten welke luisterverhalen de moeite waard zijn. Dit populaire medium met alleen geluid kent veel verschillende genres, zoals interviews, journalistieke reportages en verhalende podcast. Ik vind het ideaal om te luisteren als ik in de trein zit, of ’s avonds even niet de concentratie heb om een boek te lezen. Deze podcast is op iedere podcast-app te beluisteren.

Info

Wanneer uitgekomen

2018

Genre

True crime

maker

vpro